CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

may hanna


Η Μάυ Χάννα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το Λίβανο. Είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής σε παιδιά και σ’ ενήλικες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το 1998 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες, όπως ο Κ. Τσιάνος, ο Σ. Χατζάκης, ο Θ. Μουμουλίδης, ο Σ. Λιβαθινός, ο Δ. Λιγνάδης και ο Κ. Ρήγος και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ALPHA.

Ξεκίνησε κλασσικό τραγούδι το 2000, με καθηγητή το Γιώργο Μησαϊλίδη και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο θέατρο έχει τραγουδήσει Μ. Χατζιδάκι, Δ. Παπαδημητρίου, Θ. Μικρούτσικο, Λ. Λιάβα, Θ. Αμπαζή, Π. Καλατζόπουλο κ.α.

Ως σολίστ, συμμετέχει, από το 1998, σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με το Σπύρο Αρσένη και τραγουδά μελοποιημένη ποίηση. Επίσης, έχει εμφανιστεί στον Μουσικό Αγώνα του Παλαιού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τραγούδησε ποίηση του Κ. Παλαμά, σε σύνθεση του Στέφανου Κόκκαλη, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας, σε ειδικό αφιέρωμα για τον Οδυσσέα Ελύτη, όπως και στην Κύπρο, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, με τραγούδια από το σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως τραγουδίστρια, ως εκπαιδευτικός και ως δραματολόγος της θεατρικής ομάδας «Λωτοφάγοι».

Είναι μέλος του συγκροτήματος Terra Rossa από το καλοκαίρι του 2008.